Urimelige fordele

Min første kronik i Dagbladet Børsen blev bragt i dag. Se skærmbillede fra side 2 og du kan læse det nedenfor:

Er det rimeligt og sund fornuft, at virksomheder kan låne penge af staten uden nogen form for kreditvurdering?

Det er blot én blandt fire store fordele, det private erhvervsliv nyder godt af, og som kosten staten flere hundrede millioner hvert år.

Disse fordele er ukendte i den brede befolkning, hvor diskussioner om betalingsring og privatskoler, komplet har skygget for, at vi stadig lever i en krisetid, hvor det offentlige skal spare, og mange står uden arbejde.

Her er fire konkrete forslag, som bidrage til at sikre sundere og mere konkurrencedygtige virksomheder.

  1. Hurtigere betaling af A-skat: Du modtager som lønmodtager din løn den sidste dag i måneden, mens virksomhederne først to uger senere skal betale A-skatten. Hvorfor denne kredit til alle virksomheder? Bankerne er for lang tid siden holdt op med automatisk at udstede kredit.
  2. Mindre rentefradrag: Låner virksomheden penge i banken, er der fuldt fradrag for alle renteudgifter. Denne opmuntring til at låne penge er muligvis god for nogle. Men er fuldt fradrag den bedste måde at skabe sund og bæredygtig vækst på?
  3. Hurtigere rykkere: Hvis man som virksomhed ikke betaler sin skat eller moms til tiden, får man utrolig lang snor. Først en venlig rykker og to ugers frist, så indkaldelse til møde. De fleste private virksomheder har meget hårdere betalingsbetingelser.
  4. Stop for ulovlige lån: Har du som virksomhedsejer et ulovligt lån i virksomheden, f.eks. aktionærlån, kan du godt regne med en påtale fra din revisor, men du kan alligevel sove helt roligt. Hvorfor er der ingen reaktion fra hverken Erhvervsstyrelsen eller Skat på, at man har brugt loven og unddraget skat?

Hvis erhvervslivet skal bidrage mere til den store fælleskasse, så start med at rydde op i urimelige og usunde skattefordele.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close