5 gode tips fra forældre til hjemmeskolen

Struktur, feedback og samarbejde. Vores bedste tips til, hvordan man som lærer og pædagog kan få hjemmeskolen og nødundervisning til at fungere 👨‍🏫

Ifølge os er der ingen facitliste til at få denne nye hverdag til at fungere, men som forældre ved vi, at alle lærere og pædagoger gør deres bedste ❤

Husk at det er vores opgave, at give feedback på det, vi oplever med egne børn og være undersøgende på, hvordan vi som forældre kan bidrage.

Har du også et godt råd? Del det gerne i kommentarfeltet 👇

Regelmæssige videomøder
Nogle gør det dagligt, nogle gør det flere gange om dagen. Det er ikke så vigtigt hvor tit det faktisk sker, men klassen skal naturligvis mødes, så fællesskabet holdes i gang. Og så er det ikke bare klassens time hver gang, men det er tydeligt for os, at det gør godt for børnene at se læreren, de kendte voksne og klassekammeraterne.

Magnus fra 6F på Samsøgades Skole i gang med videomøde

Undervisning i mindre grupper
En hel stor klasse kan være svært nok i et lille klasseværelse, og endnu sværere at få til at fungere virtuelt. God fjernundervisning er i mindre grupper med mulighed for dialog undervejs

Husk rollen som ordstyrer
Er der larm i klassen? Så kan du sikkert klare det med øjenkontakt og kropssprog, men online er det andre værktøjer, du skal bruge. Rollen som ordstyrer er helt afgørende, ellers går udbyttet tabt for alle.

Feedback er vejen til mere faglighed
Det gælder i klasselokalet og med fjernundervisning. Tal med børnene om opgaverne. Ugeplaner og kommunikation via Aula er godt. De små beskeder med opmuntringer til at gøre opgaver bedre eller gøre sig lidt mere umage, er det, der rykker.

Vi vil gerne lykkedes sammen
Spørg om os, om vi har brug for noget, f.eks. en af de ubrugte skole Pc’er. Det gode samarbejde med forældrene er endnu mere vigtigt end nogensinde før. Det kan muligvis virke som en grænse til det private, der overtrædes, men med dialog kan vi sammen få det til at lykkedes.

Input indsamlet via Forældrestemmen – en organisation for alle forældre

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close