Er data det nye guld?

Ved du hvilke data du faktisk har brug for, og hvordan du træffer de rigtige valg på et kvalificeret og velvalgt grundlag af data?

Lyder det som en bekendt udfordring? Da jeg hørte at inspirerende Frans Hammer havde udgivet en ny bog sammen med min ven Carsten Folke Møller, der binder en sløjfe om brugen af data på mine 3 yndlingsområder – idræt, skole og erhvervsliv – var jeg naturligvis solgt!

Fra bogreceptionen – Frans Hammer fortæller om bogen – Svøm sikkert i et hav af data

I går kiggede Frans så forbi Cafe Hack til en snak om hans nye bog. Vi var mange der dukkede op til en coronavenlig bogreception, hvor jeg fik lejlighed til at snakke med Frans om det nye guld virkeligt er data? Og om hvordan man kan bruge data til at skabe fortællinger i skolen? Og om hvad han mener med grøn data?

Der var fint fremmøde og flere kom også fra både Sjælland og Nordjylland

Et af eksemplerne i bogen er fra en skoleleder, der anvender enkle spørgsmål til at få børnene til at tænke over hvad de laver og er ved at lære, mens han samtidigt får stukket fingeren i skolegården.

En læseværdig håndbog

Data er guld, men kræver, at du bruger det klogt sagde Frans. Hvilke konsekvenser leder indsamling af elevernes trivsel til og hvad betyder landsholdsmålmandens adgang til specifik data for hans beslutninger på mållinjen?

Hvad betyder mavefornemmelse og hvad er godt købmandsskab, når spørgsmålet går på data? Lars Larsen blev også nævnt.

Det og alle mulige andre refleksioner over de uanede mængder af data vi i dag svømmer i, kan du læse mere om i bogen – ‘Svøm sikkert i et hav af data’. Læs nærmere om bogen i Dafolos onlinebutik.

Forfatterne kaster med bogen en redningskrans ud til os og giver en række meget konkrete eksempler, øvelser og ideer til, hvordan vi hver især kan bruge data bedre i vores hverdag.

En varm anbefaling her fra.

Der var god stemning til en Corona venlig bogreception

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close