Hvad gør vi ved ensomheden blandt unge?

At vi skal have flere stærke fællesskaber, tror jeg vi fleste er enige om og det står mig hvertfald klart at Mathilde Breum og Christian Budde fra Venstre også vil det – og det er jeg meget glad for!

Jeg er ked af, at have misforstået jer, hvis det er det, der sket. Det gavner ingen og vi får slet ikke gladere børn, hvis vi skændes i avisen. 

Derfor er jeg i virkeligheden ked af, at I, i jeres replik bragt i JP Aarhus i mandags, vælger at gå til angreb på mit svar på jeres oprindelige debatindlæg “Ensomhed blandt unge er stigende – gaming er en nøgle til fællesskabet”.

De tre debatindlæg i JP Århus

For måske har jeg nok misforstået dele af jeres argument, men jeg tror også I har misforstået dele af mit – lad os ligge polemikken til side, så vi undgår at skyde efter stråmænd i fremtiden.

Selvfølgelig giver computerspillet vores hjemmeskolede børn mulighed for at mødes i online fællesskaber med ligesindede om noget, de virkeligt synes er sjovt – og som I selv fremhæver, så er der dannelse at hente i den digitale verden. Det medgiver jeg.

Men, som jeg lægger vægt på, er det ikke digitale fællesskaber vores børn har brug for – jeg tror de har fået nok skærm det sidste år, også selvom de selv stadig synes, det er sjovt at blive ved at spille efter matematiktimen.

Proportionerne skal være i orden, så de aarhusianske børn og unge også møder hinanden i tilstedeværende fællesskaber rundt omkring i byen og kommunen.

Derfor bliver jeg faktisk glad for at høre, at Mathilde Breum har fremlagt en plan for styrkelse og udbredelse af det aarhusianske foreningsliv for byens unge borgere.

Og måske kan esportsforeninger være en del af løsningen?

Nu de udendørs sportsforeninger igen må mødes, håber jeg I vil tage med mig ud og hilse på en af de genåbnede idrætsforeninger.

Måske I så vil vise mig en esportsforening i samme anledning?

Imens kan vi så lære hinanden og vores forskellige meninger at kende – de behøver jo ikke at være så ulige. I stedet kan det være vi skaber grobund for fælles løsninger for børn og unge i Aarhus. 

På gensyn!

Læs de 3 indlæg om ensomhed, gaming med mere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close