Lad os fejre poesien til hverdag

“Det var en dag i marts, så vidt den såkaldte gregorianske kalender vidste, men det var mere end dét: Det var en god dag”

I dag er det poesiens dag og selvom jeg normalt ikke er så god til at huske fejre poesien til hverdag, så forsøger jeg indimellem – jeg er blandt andet altid glad for at hive Dan Turèll frem.

Poesi betyder nemlig det at skabe noget og jeg forsøger derfor altid at have det liggende på natbordet, uanset om jeg får slået op i den eller ej – det vigtigste er den påmindelse, det giver mig om tage skabelsen med ud i dagligdagen, som til tider kan være kaotisk.

Min ven Kenny Jess Brandt kan nu heldigvis åbne i sit antikvariat i Høegh-Guldbergs Gade igen. Imens venter han dog stadig på igen at kunne slå døren op til litteraturen og poesien på Løves Bog- og Vincafé.

Og Kennys arbejde med poesien er spændende, for han har kastet sig over et stort og flot projekt, der skal føre til et Litteraturens Hus her i Aarhus. Her kan vi forhåbentlig mødes om få år til sød poesi.

Mit poetiske højdepunkt i år var Amanda Gormans flotte digt til Bidens indsættelse tilbage i januar. Om at bygge broer, om samarbejde og sammenhold.

God søndag og god fornøjelse med poesien

Læs mere om Litteraturens Hus i Aarhus

Lokalavisen skrev første gang om de store planer d. 2. januar 2021: Ambitiøse planer om “Litteraturens Hus” i Aarhus: “Alle, jeg snakker med, er glade for idéen”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close