Har vi plads til omtanke med vores storskrald i byen?

Jeg var i dag oppe og se AffaldVarme Aarhus nyeste koncept udviklet sammen med Peter Drejer:
en slags åben mini container, hvor du kan stille dit skrald hen og så kan andre tage det, som de vil bruge.

På den måde får aflagt storskrald et nyt hjem, uden at kommunen behøver sende en lastbil afsted for at hente det seneste, episke tilbud fra IKEA, som alligevel skal ud af huset.

Når næsten halvdelen af de unge (dem under 30 år) tror, at det er god adfærd at stille storskrald på gaden, er det så ungdommen, der er noget galt med eller trænger vi egentlig bare til en bedre løsning?

Peter har i mange år været engageret i vores lokale koncept Rent Kvarter – Nørre Stenbro, hvor vi hver måned med naboer og venner bruger 15 minutter på at holde kvarteret rent for skrald. Der er desværre altid noget at komme efter.

Som Peter har sagt før:

Skrald avler skrald, så det er med at få det fjernet.

Nu har Peter arbejdet videre på idéen og i samarbejde med AffaldVarme lavet en mobil storskraldsstation, som jeg var ude at se på Oldjordsvej – et ældre boligkvarter lige udenfor Ringgaden. Den har også besøgt Steen Billes Torv på Trøjborg og begge steder med stor success.

Storskraldet fylder i de fleste gader og problemet med det er velkendt i hele byen, men en lokal storskraldsstation er måske løsningen, som tilmed giver os en bæredygtig omgang med storskrald, der ofte er for godt til at blive brændt.

Da jeg var på besøg en times tid i middags, var der en pæn trafik, hvor lokale kom og kiggede på alt det forskellige, der var blevet ud. En af dem kaldte det endda for en gratis butik – og ja, det er det vel næsten også?

Lad os få det i hele byen. Det synes jeg er en god idé, vi bare skal skalere!

Læs mere om skrald i byen

Der har allerede været god presseomtale, se f.eks.:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close