Bogreception: Danskerne findes i mange modeller

TAK TIL ALLE DER VAR MED
Dato: 7. oktober 2021
Sted: BOOK1, Møllegade 3A, Aarhus
Tid: 16.00 - 17.30
Pris: 0,- kr 
Læs mere: I Tyskland føler jeg mig dansk. I Danmark føler jeg mig tysk

Kom og vær med til at fejre Malene Fenger Grøndahls inspirerende portrætbog “Danskerne findes i mange modeller”. En udgivelse, der sætter ansigter og perspektiv på debatten om, hvad det egentlig vil sige at være dansk.

Til receptionen fortæller to af de portrætterede i bogen deres egen historie om livet med flere sprog og kulturer, ligesom der vil blive knyttet et par ord om bogens formål og tilblivelse af nogle af folkene bag.

De medvirkende fra det dansk-tyske grænseland er fælles om at have fundet en anden vej til deres identitet end tidligere genera­tioner. De har erkendt at de føler sig både-og, og det har de fælles med de andre 11 unge, der fortæller deres historie i bogen her.

Uanset om man som dansk-vietnamesiske Hong og dansk-chilenske Natascha er født i Danmark, eller man som dansk-syrisk-kurdiske Berivan og dansk-polsk-estisk-franske Etienne er kommet hertil som teenager, kan spørgsmålet om danskhed og identitet være følsomt og modsætningsfyldt, men også berigende.

Fortællingerne perspektiveres af professor Steen Bo ­Frandsens introduktion til mindretallenes historie i det dansk-tyske grænse­land og professor Garbi Schmidts refleksioner over nutidens vilkår for flerkulturelle danskere.

Bogen henvender sig alle, der interesserer sig for dansk kultur og ‘det at være dansk’, både politikere, meningsdannere samt danskere med og uden bindestregsidentitet.

Udover en selskabelig eftermiddag med spændende indlæg, så vil du til receptionen også kunne købe dit helt eget eksemplar med 20% rabat samt deltage i debatten om danskhed og kulturel identitet.

Du kan læse mere om bogen og bestille den hos Frydenlund: Danskerne findes i mange modeller.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close