Bogreception: Danskerne findes i mange modeller

Dato: 7. oktober 2021
Sted: Bokk1, Møllegade 3A, Aarhus
Tid: 16.00 - 17.30
Pris: 0,- kr 
Af praktiske årsager, så er tilmelding nødvendig nedenfor

Kom til reception på bogen “Danskerne findes i mange modeller” og få sat ansigter og perspektiver på debatten om danskhed og kulturel identitel. Til receptionen vil to af de portrætterede i bogen fortælle deres egen historie om livet med flere sprog og kulturer, ligesom der vil blive knyttet et par ord om bogens formål og tilblivelse af nogle af folkene bag.

De portrætterede fra det dansk-tyske grænseland er fælles om at have fundet en anden vej til deres identitet end tidligere genera­tioner. De har erkendt at de føler sig både-og, og det har de fælles med de andre 11 unge, der fortæller deres historie i bogen her.

Uanset om man som dansk-vietnamesiske Hong og dansk-chilenske Natascha er født i Danmark, eller man som dansk-syrisk-kurdiske Berivan og dansk-polsk-estisk-franske Etienne er kommet hertil som teenager, kan spørgsmålet om danskhed og identitet være følsomt og modsætningsfyldt, men også berigende.

Fortællingerne perspektiveres af professor Steen Bo ­Frandsens introduktion til mindretallenes historie i det dansk-tyske grænse­land og professor Garbi Schmidts refleksioner over nutidens vilkår for flerkulturelle danskere.

Bogen henvender sig alle, der interesserer sig for dansk kultur og ‘det at være dansk’, både politikere, meningsdannere samt danskere med og uden bindestregsidentitet.

Udover en festlig eftermiddag med spændende indlæg, så vil du til receptionen også kunne købe dit helt eget eksempler med 20% rabat og være med i debatten om danskhed og kulturel identitet.

Du kan også læse nærmere om bogen og bestille den hos Frydenlund: Danskerne findes i mange modeller.

Uddannelsesbladet gav bogen en flot anmeldelse med bl.a. følgende ord:

“Den ulidelige Dem-og-Os debat, som har haft alt for gode vilkår de sidste 10-20 år, har selvsagt ikke gjort det nemmere for disse unge, hvoraf flere har oplevet varianter af ”hvorfor tager du så ikke bare-hjem”-retorikken.

Denne modvind til trods er det lykkedes forfatter Malene Fenger-Grøndahl at finde 15 unge, som har en beundringsværdig positiv og netop balanceret holdning til en identitet, som er funderet eller afrundet af noget ”andet” end det, vi (i øvrigt upræcist og uenigt) kalder dansk.”


Tilmelding til bogreception d. 7. oktober

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close