Aarhus: Valg til Børne- og Ungebyrådet

I Aarhus Kommune har vi et Børne- og Ungebyråd, som går på tværs af de enkelte elevråd.

Der afholdes snart valg, og jeg blev inviteret til at lave en kort video, for at understrege hvor vigtigt det er med elevstemmen i vores bydækkende samarbejde.

Det betød en hel del for mig at blive inviteret, for jeg har selv siddet i elevrådet, dengang jeg gik i folkeskole i Aabenraa. Jeg kan huske, at vores stemme dengang blev taget meget alvorligt, og det er vigtigt for mig, at den også bliver det fremover.

logo for Børn & Unge byrådDerfor er Børne- og Ungebyrådet et godt og nødvendigt initiativ. For det skaber nemlig stor seriøsitet omkring elevernes stemme. Præcis ligesom i Aarhus Byråd skal der vælges 31 medlemmer og udpeges en ungeborgmester. Og i de seneste år har Børne- og ungebyrådet fået vedtaget flere af mærkesager såsom øget tilskud til musikundervisningen og støtte til ordblinde. Eleverne har også gjort et kæmpe arbejde for at åbne alles øjne for vigtigheden af de lokale fritids- og ungdomsklubber.

I min video taler jeg kort om sikker skolevej med de meget trafikerede Nørreport kryds som baggrund. Derudover også om arbejdet for dem som ikke har det nemt.

Uanset hvilke mærkesager de nyvalgte elever vælger, så det betyder meget, når børn- og unge har lyst til at stille op og få deres stemme hørt!

Jeg ser frem imod et spændende valg og en stærk elevstemme i det kommende år!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close