Hvorfor kører så mange forældre deres børn i skole?

Det spørgsmål blev jeg stillet i TV-2 Østjylland i går.

For mig er det vigtigt at holde fast i, at forældre kun meget sjældent kører deres børn i skole, fordi det er nemmere. For det er det jo tæt ved aldrig. Tværtimod indebærer det næsten altid en omvej igennem den stressende morgentrafik.

Jeg svarede derfor journalisten:

Selvfølgelig har vi forældre ansvar for at lære vores børn at cykle. Men uden sikre skoleveje til børnecyklister, sender ingen forældre deres børn alene afsted på cykel.

Jeg er selv ekstremt glad for min cykel, og vi bliver gladere, når vi kan cykle i stedet for at sidde inden for i bilen. Det vil jeg enormt gerne dele med mine børn, men det er ikke noget, jeg kan bestemme alene.

Har du det på samme måde? Så lad os arbejde for, at den trygge skolevej kommer til at fylde mere på det politiske tegnebræt – og den tunge trafik meget mindre.

Du kan se indslaget på TV2 Østjylland: Færre cykler i skole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close