Privatskoleledere frygter fair vilkår

Med et fælles læserbrev med titlen Folkeskolen bliver ikke reddet af, at vi begrænser forældrenes frie skolevalg i dagbladet Information svarede Danmarks Private Skoler, Dansk Friskoleforening og Frie Skolers Lærerforening i dag på mit nu to uger gamle indlæg i Information: Der er for mange fordele ved at sine børn i privatskole.

Jeg er glad for, at privatskolerne vil deltage i diskussionen, men mængden af stråmands-argumenter og fordrejninger er så voldsom, at jeg bliver nødt til at gå i rette med dem.

  1. At ønske lige vilkår for privat- og folkeskoler er ikke det samme som at ville forringe privatskolerne. Jeg håber virkelig, at privatskoler rundt om i landet også uden urimelige økonomiske fordele og friheder fortsat kan levere kvalitet i undervisningen.
  2. Forældrene har stadig et frit valg, selvom koblingsprocenten bliver lavere. Som det er i dag kan folkeskolen reelt være dyrere end privatskolen på grund af dyre offentlige SFO’er. Er det fair over for forældre i folkeskolen, når privatskolerne slet ikke løfter det samme sociale ansvar?
  3. Forældre vælger også skole efter kvalitet, og den er alt andet lige nemmere at levere, når man som privatskolerne har flere penge.

Efter mit indlæg i Information d. 3. januar skrev Foreningen for Forældre til Elever i Fri- og Privatskoler (FFFP), som er en interesseorganisation for elever i den private skolesektor følgende:

Og hvad er egentlig fakta i diskussionen om privatskolernes økonomi? Claus Hjortdal som er formand for Skolelederforeningen gjorde opmærksom på hvordan økonomien hænger sammen, da Peter Bendix fra Dansk Friskoleforening foldede sig ud:

Det samme har Jesper Christensen, den socialdemokratiske børne og ungdomborgmester i København gjort opmærksom på for nyligt:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close