Med et fælles læserbrev med titlen Folkeskolen bliver ikke reddet af, at vi begrænser forældrenes frie skolevalg i dagbladet Information svarede Danmarks Private Skoler, Dansk Friskoleforening og Frie Skolers Lærerforening i dag på mit nu to uger gamle indlæg i Information: Der er for mange fordele ved at sine børn i privatskole.
Jeg er glad for, at privatskolerne vil deltage i diskussionen, men mængden af stråmands-argumenter og fordrejninger er så voldsom, at jeg bliver nødt til at gå i rette med dem.
- At ønske lige vilkår for privat- og folkeskoler er ikke det samme som at ville forringe privatskolerne. Jeg håber virkelig, at privatskoler rundt om i landet også uden urimelige økonomiske fordele og friheder fortsat kan levere kvalitet i undervisningen.
- Forældrene har stadig et frit valg, selvom koblingsprocenten bliver lavere. Som det er i dag kan folkeskolen reelt være dyrere end privatskolen på grund af dyre offentlige SFO’er. Er det fair over for forældre i folkeskolen, når privatskolerne slet ikke løfter det samme sociale ansvar?
- Forældre vælger også skole efter kvalitet, og den er alt andet lige nemmere at levere, når man som privatskolerne har flere penge.
Efter mit indlæg i Information d. 3. januar skrev Foreningen for Forældre til Elever i Fri- og Privatskoler (FFFP), som er en interesseorganisation for elever i den private skolesektor følgende:
Og hvad er egentlig fakta i diskussionen om privatskolernes økonomi? Claus Hjortdal som er formand for Skolelederforeningen gjorde opmærksom på hvordan økonomien hænger sammen, da Peter Bendix fra Dansk Friskoleforening foldede sig ud:
Det samme har Jesper Christensen, den socialdemokratiske børne og ungdomborgmester i København gjort opmærksom på for nyligt: