Bliver Aarhus endnu en Chromebook fiasko inden for skoleverdenen?

I dag sætter JP Århus fokus på Aarhus Kommunes store beslutning om at indkøbe Chromebooks for 50 millioner kroner, så alle børn i folkeskolen kan få en Chromebook med hjem.

Med afsæt i et interview med ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet Lucas Lundbye Cone, luftes en bekymring om at Google får for stor pædagogisk magt i de aarhusianske skoler.

Det er tydeligt, at valget om Chromebook handler om økonomi og ikke om pædagogik. På vegne af foreningen Forældrestemmen er jeg også citeret i artiklen:

»Hvad sker der med børnenes data? Vi synes, at kommunen gemmer sig bag, at den har en databehandlingsaftale, men Google taber gang på gang retssager, fordi de bruger data langt ud over, hvad de må, og vi synes, at man skal passe ekstra godt på data – især når det kommer til børnene”

Peter Binderup er forældre på Tranbjergskolen og deler hans holdning og viden i en relateret artikel i dagens avis med overskriften: Det kan godt være, at vi ser spøgelser.

For at få nuancerne med, så læs også et mere positivt indlæg om sagen på Kommunikationsforum af Jesper Tække, lektor på Aarhus Universitet: Til forsvar for 23.000 Chromebooks i Aarhus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close