Stigende vold på skolerne

Dem af jer med abonnement på Stiften kan i dag læse om stigende vold på skolerne i Aarhus.

Historien var på forsiden med overskriften:

Vold og trusler på skoler i Aarhus: – Det er bekymrende høje og helt uacceptable tal

Jeg kom med følgende citat:

-Det er en ulykkelig og forfærdelig udvikling, der kun påvirker negativt. I første række er det frygteligt for de elever, der af den ene eller anden årsag føler sig nødsaget til at true eller slå. Det gør eleverne fordi, at de presses og brænder inde med store frustrationer. Det er også nedslående for de elever, som overværer den konkrete situation. Skolepersonalet rammes naturligvis også negativt, og det samme gælder forældrene, der har et inderligt ønske om at have glade og velfungerende børn

Rikke Gierahn Andersen, arbejdsmiljøansvarlig i Århus Lærerforening og lærer i Aarhus kom også med et par gode udtalelser og delte artiklen på Facebook:

Vold og trusler burde naturligvis ikke være en del af hverdagen, men det har desværre været kendt i længere tid. Sidste år dækkede DR også en lignende udvikling i Esbjerg og tilbage i 2011 blev flere lærere udsat for vold og trusler.

Bemærk at der i Aarhus er afsat 21 millioner kroner i kommunens budget til indsatsen omkring børn med særlige behov, mens kommunens egen analyse viser at der mangler over 33 millioner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close