Skal Familieskolen lukke i Aarhus?

“Det forlyder, at Aarhus Kommune planlægger at lukke de tre familieskoler i Aarhus.”

Sådan begyndte Stine Villumsen et opslag på Facebook d. 6. maj. Det undrede mig noget. Det havde jeg jo slet ikke hørt noget om.

Jeg kunne ikke finde noget om nyheden i de lokale medier, på kommunens hjemmeside eller andre steder. Jeg ringede rundt til kontakter og fik det så bekræftet. Desværre viste den sig, at være god nok. Helt uden inddragelse, ja, helt udenom byrådet, har Aarhus Kommune altså besluttet ikke at starte nye forløb på de 3 familieskoler. I stedet vil man bruge pengene på nye indsatser og nye projekter.

Så skrev jeg dette tweet:

Rådmand Thomas Medom var flink til at svare, at det ikke er en besparelse, men at pengene i stedet skal bruges på nye indsatser. Derudover var det svært at blive klogere og der var ikke rigtig nogen villighed til at dele materialet.

Men kan det virkelig passe at Familieskolen skal lukke? Der er jo desværre alt for mange børn, der er kørt virkelig sur i skolen. Og det er vel også lige her, at de lukkede familieskoler er et godt og gennemtænkt tilbud?

Sammen med Stine har jeg derfor som formand i Forældrestemmen, skrevet et kort indlæg til Stiften. Et indlæg, hvor vi stærkt appellerer til at bevare et godt tilbud, der helt sikkert ikke er perfekt, men for børnenes skyld fortjener en ordentlig behandling – og altså ikke bare at blive lukket.

Kan godt gammeldags engagement og et læserbrev mon virkelig gøre en forskel? Ja, det mener vi altså. Hvad mener du?

For at citere fra læserbrevet:

Behovet for familieskolerne er blevet større de seneste år. Derfor kom det som en stor overraskelse, da vi i denne uge erfarede, at man ikke længere opstarter nye forløb og således de facto har igangsat en lukning af familieskolerne”

Du kan læse det i fuld længde på Stiften:

Læserbrev: Bevar familieskolerne i Aarhus

Nedenfor billede sammen med Stine Villumsen, mor til barn på en familieskole.

Familieskolerne er et tilbud til familier med børn, der har store udfordringer i skolen. Et forløb varer seks måneder og består af dage på familieskolen med deltagelse af familie, dage i egen klasse samt samarbejdsmøder mellem forældre, egen skole og familieskolen.

Familieskolerne startede i 2005 med en enkelt afdeling i Tilst og blev på baggrund af positive erfaringer udvidet, og i dag er der tre familieskoler i Aarhus Kommune.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close