Det gode børneliv – hvad er det?

Inden længe ringer det ind igen ind til et nyt og spændende skoleår, og så er sommerferien for landets børn forbi. Mange er allerede begyndt i vuggestue, børnehave og SFO.

Derfor er det også passende, at spørge os selv: Hvad er det egentlig for et børneliv, vi ønsker for vores børn? Eller sagt på en anden måde: Det gode børneliv – hvad er det?

Selv mener jeg, at en hverdag med plads til leg er helt afgørende. En hverdag, hvor livsglæde og nysgerrighed erstatter angst og mistrivsel. Hvor normen er ikke er et småligt snæversyn, men derimod et inkluderende favntag. Hvor børnene møder ros og anerkendelse, og hvor vi selvfølgelig har tiden til hinanden.

Indrømmet. Det er ikke ligefrem nemt, som tingene har formet sig i de senere år. De værdier som vi værner om er under pres. Mange børn bokser med ensomhed. Det går ikke som det skal med de sunde vaner. Og holdene i foreningslivet er oftest udsolgte – ikke mindst i landets større byer.

Samtidig ser vi, at mange børn slet ikke har mulighed for at tage med deres forældre på ferie rundt omkring i Danmark, alt imens koloni og lejrskoler bliver kvalt i effektivisering og sparerunder.

Jeg mener vores drømme og visioner for børnenes hverdag og fremtid trænger til en kærlig, men ambitiøs justering.

Inden vi igen bliver fanget ind af hverdagens kampe og trummerum, så lad os gøre umagen at spørge os selv hvad vi egentlig mener med godt børneliv.

Del gerne dine tanker under billedet ⤵️⤵️⤵️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close