Hvorfor er folkeskolen vigtig?

Flere og flere fravælger i disse år folkeskolen, men hvad er det lige præcis man går glip af, hvis man vælger folkeskolen fra? Og hvorfor er det egentlig så vigtigt, at vi styrker folkeskolen?

Jo, for det første mødes vi i folkeskolen på tværs af alle samfundets lag. Udover, at børnene får lært at læse og regne og meget mere, så bliver de også klogere på, hvad det vil sige, at være en del af et lokalt fællesskab.

For det andet: Alle børn deltager på lige fod med hinanden. Muligheden for at kunne deltage og være med i undervisningen, i frikvarteret og i legen er essentiel for børnene.

Og for det tredje forbereder folkeskolen efter min mening børnene bedst på det samfund, som venter dem når de er færdige med skolen.

Tag bare elevrådet eller skolepatruljen. Begge dele styrker den demokratiske dannelse hos børnene, fordi de er med til at bestemme over deres hverdag.

Men nok fra mig. Jeg vil rigtig gerne høre, hvad du tænker. Hvorfor synes du, at folkeskolen er vigtig? Og ville du være okay med en kommuneskole som alternativ til dem af os, der ikke har mulighed for at sende børn på privatskole?

Billede af Bavnehøj Skole fra besøg i september 2019

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close