Arveprinsessen knokler for det gode børneliv

Så blev det mandag! Heldigt for mig, startede ugen her, med noget af det jeg elsker allermest. 

Jeg har nemlig været på besøg på byens ældste vuggestue og børnehave “Arveprinsesse Carolines Børneasyl”, som ligger i Øgaderne ved siden af Samsøgades Skole. Med en historie helt tilbage til 1836 var det ved åbningen Danmarks kun anden daginstitution. 

I dag går her ca. 60 børn og leger i de historiske rammer, med mange trapper, små gemmekroge og en fin legeplads – hvad der måske mangler i m2, løser pædagogerne med kreativitet og stedet summer af herlighed, kærlighed og tryghed.

I de her dage knokles, der tydeligvis for at overholde coronareglerne. Puderummet har været lukket, noget af legetøjet gemt væk, mens de nye rutiner stadig fylder og personalet gør hvad de kan, for at hverdagen hænger sammen – også for de små.

Men hverdagen skal der også være plads til, og vi snakkede derfor både om folkeskolen som nabo, og områdets mange privatskoler og om den gode overgang fra børnehave til nulte klasse. 

Og så kom vi naturligvis også rundt om de gode normeringer, hverdagen som selvejende institution, om tilsyn og jeg blev klogere på, hvordan det egentlig fungerer med deltidspladser.

Billede af Arveprinsesse Carolines Børneasyl – også kendt som Arveprinsessen – en integreret selvejende institution i Øgaderne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close