Aula fylder 1 år med plads til forbedringer

Så er der allerede gået 1 år siden Intra blev lagt i graven og Aula blev introduceret, som det nye kommunikationsplatform med mere til dialogen mellem skole og hjem.

I den anledning havde vi i foreningen Forældrestemmen samlet input fra forældre, for at komme med konstruktive forslag til den næste version 3.0.

Vores forslag var især fokuseret på design, etik og funktionalitet og blev bragt som et meget læst læserbrev i Skoleliv: Forælder: Her er mine ønsker til Aula 3.0

Læserbrevet var også en opfølgning til lærer Anne Hammers ønsker. Hun skrev især om manglende overblik og hjælp til ordblinde.

Overblikket blev ellers rost tilbage i marts 2019, da Aula blev testet i Gladsaxe. Læs fra DR: Skoleintras afløser testet på otte skoler: ‘Det nye virker mere overskueligt’.

TV2 Østjylland fejrede også fødselaren med et indslag. Se Omdiskuteret forældreplatform fylder ét år. I indslaget kom jeg med et kort kommentar mht. at Aula er ekstra vigtigt i en Corona tid med fjernundervisning, nye skemaer, vigtige beskeder om karantæne, mens de også talte med en tilfreds familie fra Randers.

Hvad med økonomien i Aula?

Som Anne Hammer skrev;

Aula er næsten dobbelt så dyrt, som Skoleintra var. Og med det in mente er det nærmest imponerende, hvordan et nyudviklet system kan være så langsomt, omstændigt, kliktungt og skabe så lidt overblik.

Konkret koster Aula 76 kroner pr. elev i forhold til 40 kr. for Intra. Samlet har Aula kostet over 400 millioner kroner at udvikle.

I en kommune som Aarhus med knap 30.000 elever er forskellen over 1 million ekstra om året, og dertil kommer ekstra betaling for moduler, tilpasning og undervisning. Og når det så rulles ud til børnehaver og vuggestuer, er det yderligere ekstra betaling.

Derudover blev der også brugt ganske betragtelige midler og resourcer på lanceringen. Som her på Rismølleskolen i Randers, hvor kampagnen også kom med QR koder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close