
Startede dagen på rundvisning på det netop genåbnede Besættelsesmuseet. Museet ligger centralt i Aarhus tæt ved Domkirken og med Kvindemuseet som nabo.

Vi havde vores egen guide og kom ind før normal åbningstid til en helt særlig oplevelse. Spændende at høre om en mørk tid i et moderne museum med flot digital formidling.
Historien kommer til live med dukker, uniformer, hverdagslivet og så naturligvis rammerne, hvor museet er i det tidligere Gestapo hovedkvarter.

Som regionsrådsmedlem Annette Roed (S) sagde efter besøget
Nok er tiden lige nu udfordrende for os alle – men vi er trods alt frie. Vi risikerer f eks heldigvis ikke at blive torteret og sendt i koncentrationslejr for at have vores egen mening.
Udover naturligvis at formidle historien om modstandsbevægelsen og deres arbejde, så er der på museet også fokus på hverdagslivet under besættelsen.
Der er også anledning til refleksion over helte eller skurke og hvor meget tyskerne fyldte i byen på godt og ondt. F.eks. var der i besættelsestiden over 20.000 tyskere i Aarhus, som naturligvis skulle spise og sove og også have en hverdag til at fungere.
Selvom museet ikke er stort, så er der mange fine detaljer og museet kommer godt rundt om en historisk periode i Danmarkshistorien.
En varm anbefaling til en god oplevelse i smilets by

Mere om Besættelsesmuseet
Museet har fået flot omtale fra deres genåbning:
- Efter to års lukning: Oplev Besættelsen på en helt ny måde (Stiften, 18. august 2020)
- Hvilke valg ville du selv have truffet, hvis du havde været i Aarhus under krigen? (Jyllands-Posten, 26. august 2020)