
Fodbold blev en del af AGF i 1902 og som de fleste aarhusianere ved, så er AGF en af de mest succesfulde danske klubber med 5 danske mesterskaber og 9 pokaltitler.
Hvad de færreste ved, er at Ceres Arena også huser et mindre kendt og ganske lille AGF Museum. Her kan du kan gå på opdagelse blandt legender og i klubbens stolte historie.
Målet er, at det lille museum skal udvikle sig til Danmarks Fodboldmuseum på et kommende nyt fodboldstadion. Med lidt held står det hele klar i 2025.
Det var sportslig administrator Ole Hall som i 2015 tog initiativ til at formalisere samlingen. Udstillingen åbnede i 2018 og du kan se den i et mindre lokale ved siden af caféen.
Med mere plads, må der være mulighed for at give plads til mere materiale, måske også lidt mere moderne formidling end gode gamle glasmontre.
Nedenfor lidt billeder og indtryk fra vores rundvisning



Læs mere om AGF Museum
TV2 Østjylland var først med historien tilbage i 2015: Aarhus får landets første fodboldmuseum.
Der findes ellers ikke meget om det lille museum, men i nyheden fra juli 2020 om at Hall fylder rundt omtales samlingen. Citat:
Hvis man har et spørgsmål om AGF’s historie, ja, så er det altid Ole Hall, man går til. Langt de fleste gange har han svar på rede hånd, og hvis ikke, så får han det. Gennem årene har han indsamlet i tusindvis af AGF-effekter, og han var ophavsmænd til det lille AGF-museum, som for to år siden blev etableret i Ceres Arena.
Og fra åbningen i 2018 skrev AGF på deres hjemmeside: Ny AGF udstilling slår dørene op og så lavede de også denne korte video
Flere gode museumsoplevelser i Aarhus
Det var mit 3. museumsbesøg sammen med Jørgen Friis Bak. Første stop var Gellerup Museum i september og i oktober var vi på det genåbnede Besættelsesmuseet.
Jeg er også vild med Kvindemuseet, som jeg har brugt som ramme til vores årlige konference i 2019. Læs om den beslutning: Først når vi forstår historien, er vi klar til fremtiden.