AGF Museum – en lille perle med potentiale til mere

Fra udstillingen med fokus på AGFs eventyr i udlandet

Fodbold blev en del af AGF i 1902 og som de fleste aarhusianere ved, så er AGF en af de mest succesfulde danske klubber med 5 danske mesterskaber og 9 pokaltitler.

Hvad de færreste ved, er at Ceres Arena også huser et mindre kendt og ganske lille AGF Museum. Her kan du kan gå på opdagelse blandt legender og i klubbens stolte historie.

Målet er, at det lille museum skal udvikle sig til Danmarks Fodboldmuseum på et kommende nyt fodboldstadion. Med lidt held står det hele klar i 2025.

Det var sportslig administrator Ole Hall som i 2015 tog initiativ til at formalisere samlingen. Udstillingen åbnede i 2018 og du kan se den i et mindre lokale ved siden af caféen.

Med mere plads, må der være mulighed for at give plads til mere materiale, måske også lidt mere moderne formidling end gode gamle glasmontre.

Nedenfor lidt billeder og indtryk fra vores rundvisning

AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen fortæller engageret. Rene Staun Hansen, Emili Lund og Camilia Fabricius lytter, mens Poul Holm Christensen er gået på opdagelse i klubbens tidlige historie
Her fra den mest moderne del af samlingen. De magre år er ved at være slut med bronzemedaljen i sidste sæson
Der er naturligvis mange trøjer i samlingen. Måske du kan genkende nogen af dem?

Læs mere om AGF Museum

TV2 Østjylland var først med historien tilbage i 2015: Aarhus får landets første fodboldmuseum.

Der findes ellers ikke meget om det lille museum, men i nyheden fra juli 2020 om at Hall fylder rundt omtales samlingen. Citat:

Hvis man har et spørgsmål om AGF’s historie, ja, så er det altid Ole Hall, man går til. Langt de fleste gange har han svar på rede hånd, og hvis ikke, så får han det. Gennem årene har han indsamlet i tusindvis af AGF-effekter, og han var ophavsmænd til det lille AGF-museum, som for to år siden blev etableret i Ceres Arena. 

Og fra åbningen i 2018 skrev AGF på deres hjemmeside: Ny AGF udstilling slår dørene op og så lavede de også denne korte video

Flere gode museumsoplevelser i Aarhus

Det var mit 3. museumsbesøg sammen med Jørgen Friis Bak. Første stop var Gellerup Museum i september og i oktober var vi på det genåbnede Besættelsesmuseet.

Jeg er også vild med Kvindemuseet, som jeg har brugt som ramme til vores årlige konference i 2019. Læs om den beslutning: Først når vi forstår historien, er vi klar til fremtiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close