Lad os cykle til en grøn, sund og bæredygtig fremtid!

Sådan lyder Cyklistforbundets slogan og det virker da helt oplagt at synge med på.

Nu har jeg endelig fået meldt mig ind. Vil du også støtte den gode sag?

Igennem alle de år jeg kan huske, har jeg nydt at cykle rundt. Lige siden barndommen har jeg nydt at trille på cyklen på vej i skole eller på vej en tur til stranden. I ungdommen tog jernhesten mig rundt til arbejde og fester, og der var ikke de steder, jeg ikke kunne komme på min cykel.

Derfor arbejdede jeg for at få flere til at tage cyklen i skole, da jeg var aktiv i skolebestyrelsen. Det var også derfor jeg engagerede mig i Rådet for Sikker Trafik og var så heldig at lære Klaus Bondam at kende som en af frontkæmperne for at få flere op på sadlen.

Nu som forældre tager jeg gerne cyklen sammen med børnene. Uanset om vi er på vej til fritidsaktiviteter rundt i Midtbyen, til svømning på Frederiksbjerg eller tager den ud ad Brabrandstien til håndboldhallen.

Og vi nyder den enkelte transportform, selvom der desværre er for mange risici ved at tage cyklen i Midtbyen.

Prøv at tænk: I Oslo var der i 2019 ingen trafikdræbte cyklister, børn eller gående – og det er skam ikke fordi, de ikke cykler deroppe. Jeg ved at vi også kan opnå det samme i Aarhus! Det kræver bare, at vi tør forme vores by efter det.

På cykel igennem Mejlgade. Foto: Ib Sørensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close