Hvad kan vi lære af Odense?

Jeg har lige været en smuttur til Odense og stødte ikke helt tilfældigt ind i byens tidligere borgmester Anker Boye på Nelles ved Filosofgangen.

Vi talte om alt det, der gør en by sjov. Nemlig om ordentlige arbejdspladser, gode skoler for børnene, billige ungdomsboliger så det er til at bo i byen og om det skønne kulturliv, der giver folk lyst til at blive en del af byen.

Anker indledte som Borgmester det store projekt, der i dag har omformet det indre Odense fra trafikknudepunkt til en by med plads til liv og godt humør. Her hvor brede Thomas Thriges Gade engang skar sig igennem bymidten, er der nu blevet plads til pauser og nye eventyr.

Jeg er faktisk selv født i Odense, mens Anker endnu var portør på sygehuset. Siden da har han nået at være være borgmester i knap 20 år, og den nye letbanes skinner er endda nået at blive lagt.

Når ikke vi kan rejse til udlandet og søge nye idéer, er det oplagt at kigge til landets andre, eventyrlige byer, og søge inspiration til, hvordan vi kan gøre det lidt bedre hjemme i Aarhus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close