Det er let at cykle til Aarhus

De seneste par år, er der blevet etableret flere trygge og sikre cykelruter med høj fremkommelighed på turen ind til Aarhus.

Sammen med Camilla Fabricius (MF for Socialdemokratiet) og Jens Peter Hansen (landsformand Cyklistforbundet), brugte vi en lørdag formiddag sammen på cyklen og med fokus på hvor let det er at cykle ind og ud af Aarhus.

Verdensklasse supercykelsti fra Lisbjerg til Aarhus med god plads langs letbanen

Vi tog turen langs Riis Skov, forbi Egå Engså og hjem fra Lisbjerg. Der var flest gode øjeblikke på cyklen, men også plads til forbedringer. Der mangler lige lidt finish flere steder, f.eks. ved Hørgaardsvej i Riskov og Stockholmsgade på Christiansbjerg.

Du kan også se turen og højdepunkter i denne korte video.

Jeg har samlet lidt billeder og kort nedenfor og håber, at det kan bidrage til at endnu flere får lyst til at tage cyklen til smilets by. Hvis det samtidig kunne bidrage til bedre forhold for cyklisterne, ville det være helt perfekt!

PS: En anden god gang tager vi turen fra syd og vest. Kom gerne med forslag til andre ruter.

Start på Mejlgade og så nordpå

At cykle langs Riis Skov er klart en af de flotteste cykelstier vi har og også på min liste over 5 gode cykelsteder i Smilets By.

Venter på grønt lys ved Grenåvej, men også efter en utryg oplevelse på Hørgårdsvej. Her må der meget gerne komme bedre cykelforhold

Efter skoven kommer man til Stationskvarteret, hvor der desværre er ca. 400m uden cykelsti. Ved Harald Selmers Vej (også kendt som Psyk-bakken) genopstår cykelstien heldigvis.

Vi fulgte Rolighedsvej til letbanen og drejede så med Egå Engsø. Jasminvej har desværre ingen cykelsti, men heller ikke meget trafik. En del værre er det på Hørgårdsvej, hvor bilerne ikke giver meget plads til at cykle. Desværre.

På den anden side af Grenåvej, er det heldigvis bedre med en god cykelsti.

Lidt over 1km på Lystrupvej og så nåede vi til rundkørslen inden Egå Engså. Den er sådan set fint nok, men når du skal ud af byen, skal du holde tungen lige i munden og håndtere rundkørslen venstre om.

Bare lad som om, at du er i England et kort øjeblik.

Cykelparkering ved Egå Engsø

Så kom vi til en af vores nye naturområder. Egå Engsø er faktisk kun fra 2006, men rigtig flot og her er både cykelsti af høj kvalitet og en natursti der snor sig langs vandet til fodgængere.

Jens Peter viste os de flotte rammer for cykelparkering. Tanken bag er, at hvis du kommer nordfra, så kan du parkere din bil og cykle det sidste stykke på arbejde, men de er tydeligvis ikke særligt brugte.

Måske idéen bare er bedre bag et skrivebord end i virkeligheden?

Vi kørte videre rundt om søen, langs Djurslandsmotorvejen og snuppede så den første sti mod Terp.

Fra Egå Engsø til Lisbjerg

Camilla Fabricius på vej fra Egå Engsø på stien mod Terp

Egentlig er strækningen på 2,5 km her vel mere end slags potential omfartsvej for cyklister, end egentlig en cykelrute ind til byen.

En natursti uden asfalt og lidt svær med mudder og tynde cykeldæk.

Eller f.eks. som Camilla med en transportcykel fra Knuds Kiosk. Så skal der trædes i pedalerne.

Efter den lille landsby Terp, gik det af kirkestien til Lisbjerg. Terp hører til Lisbjergsskolen, så det er også skolevej og vejen til letbanen.

Her går det opad bakke ganske stejlt indtil du når en fin lille bro over Djurslandsmotorvejen.

Derefter er det som at ankomme i en ny kommune, for nu er der god cykelsti resten af vejen til Lisbjerg. Lidt mærkeligt med den meget store forskel.

Fra Lisbjerg til Aarhus

Fra letbanestationen Lisberg Bygade til letbanenstationen Aarhus Universitetshospital er der ca 3 kilometer med de flotteste forhold. En slags supercykelsti med broer og virkelig godt anlagt.

Du cykler langs banen og passerer hele 3 letbane stop (Klokhøjen, Humlehuse og Gl. Skejby).

Ved Klokhøjen er der også muligheden for aflåst cykelparkering – en moderne udgave af hvad vi så ved Egå Engsø.

God stemming på cykel fra Lisbjerg til Aarhus

Fra AUH til Midtbyen

Her kan du følge en cykelsti, der tydeligvis også er af nyere dato.

Efter Aarhus Universitetshospital forlader du letbanen og følger cykelstien. Vi svingede så op langs Vestereng og kom flot rundt og under ved Christiansbjerghallen.

Et overblik over vores cykeltur med fokus på at cykle til Aarhus

Derefter endnu en tunnel under Ringvejen og så et par sving og vupti er du på Stockholmsgade. En rigtig bred gade, men desværre helt uden cykelsti på strækningen ned til Stjernepladsen. En lidt trist velkomst til Aarhus.

Efter Stjernepladsen går det nedad bakke og heldigvis med cykelsti hele vejen tilbage til Midtbyen.

God fornøjelse på din næste cykeltur i Aarhus!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close