Det gode børneliv. Fra før skoletiden

Du kan sikkert huske din klasselærer. Idrætslæreren fra Busters Verden, Robin Williams i Døde Poeters Klub, måske en lærer i en af Ole Lund Kirkegaards bøger og mange andre lærere, men hvad med pædagogerne?

Dem hører vi sjovt nok ikke så meget til. Og det er da lidt mærkeligt, når de fleste af os har gået i både vuggestue og børnehave. Og senere i fritidshjem og ungdomsklubber.

I Mælkekassetårn, der lige er udkommet på Akademisk Forlag, kan du læse en række såkaldte daginstitutionsnoveller og de handler om netop det. Børnelivet inden skolen og om pædagogerne. Korte historier fra hverdagen blandt de små børn.

Jeg kan især anbefale

  • Knivprojekt af Stine Askov, som handler om farlig leg og en pædagog med et særligt syn på børnene.
  • Børnenes Jord af Sebastian Bune. Den handler om den nye voksne på stuen og hvad der sker på Børnenes Jord.
  • Basis-abonnement af Nicole Boyle Rødtnes som handler om den usunde kapitalisme og hvad der muligvis følger efter deltidspladser

Her et lille citat fra Basis-abonnement, hvor det er barnet Ronja, som står på basis-legepladsen:

“…Hun var blevet for gammel til sandkassen, men gyngerne var taget af to børn med plus-abonnement. Og de lignede ikke nogen, der havde tænkt sig at flytte sig. Ronja forstod ikke, hvorfor de var på basis-legepladsen. Plus-legepladsen havde masser af gynger. Hvorfor skulle de tage deres? Pædagogerne sagde ingenting. Børnene med plus- og super-abonnement måtte være, hvor de ville. De kunne bare scanne deres armbånd, så åbnede gitteret til de bedre legepladser sig. Ronja så ind på legepladsen til dem med standard-armbånd. Alle bar blå armbånd. Ronjas armbånd var gråt for basis”

God læselyst og rigtig god søndag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close