Computerspil er både en del af problemet og løsningen

E-sport, gaming eller rettere sagt computerspil giver unge en lang række kompetencer, som de kan trække på senere i livet, skrev venstrefolkene Mathilde Bressum (MB) og Christian Budde (CB) i et debatindlæg i JP Århus den 17. februar.

De mente ligefrem at gaming kan være en god løsning mon ensomhed. Indlægget havde overskriften: Ensomheden blandt unge er stigende – gaming er en nøgle til fællesskabet og her et citat fra deres indledning:

I Venstre ser vi et kæmpe potentiale i gaming-universet som en vej til fællesskaber og sammenhold.

I dag er mit svar i avisen under overskriften: Ensomhed blandt unge er et stort problem. Sunde fællesskaber er vejen frem, ikke pc-spil. Det er også mit første indlæg som kandidat for Socialdemokratiet i Aarhus til kommunalvalget.

Der er helt klart muligheder i computerspil, men jeg synes, at Venstre har for stort fokus på gaming. Og så undlader de helt at tale om problemerne med computerspil. Jeg peger i stedet for på de sunde fællesskaber og på de store og små idrætsforeninger som har det svært i en coronatid. Her et citat:

Med seks til otte timers skærmtid hver dag, virker det ærlig talt mere oplagt at satse på de sunde fællesskaber i de lokale idrætsforeninger i stedet for mere tid foran skærmen. Mange af de lokale idrætsforeninger kæmper endda med økonomien og faldende medlemstal, netop grundet corona, så de har også behov for vores støtte.

Læs gerne begge indlæg og vær med i debatten ved at skrive en kommentar nedenfor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close