Kommer du ofte på Aarhus Ø?
Hvis ikke du gør, kan det være, du ikke ved, at det ikke kun er de rige, der bor her, at det ikke blæser hele tiden og måske har du ikke opdaget, her også er kønt og dejligt at være.

Selv får jeg efterhånden brugt meget tid på den nye bydel Øen, som jo er skudt op ved siden af Mejlgade. Her er ikke bare vand, men her er også foreningsliv til drengene med wakeboard og et mylder af liv ved Bassin 7 med caféer, vinterbad – og frem for alt snart mange gode venner.

På opfordring fra Niels Rasmussen gik vi i går en lille gruppe rundt og lærte bydelen endnu bedre at kende.
Peter Hegner Bonfils fortalte fra tankerne i byrådet for 10 år siden, Martin Geysner fortalte om at være ny aarhusianer med bopæl i Isbjerget, vi var inde at se det kæmpe trækunstværk i Generationerns Hus, en tur forbi Fellow Workspace og meget mere.

Næste gang samtalen falder på Aarhus Ø, så husk at bydelen er i rivende udvikling.
Naturligvis har vi meget at lære – og hele byen skal ikke se ud som Aarhus Ø. Men vi skal også sætte pris på det vi har – især når det også fungerer.
Hvis du ikke har været der for nyligt, så læg din næste gåtur forbi og gå en tur rundt langs vandet.
Find den grønne kile, de små legepladser, de store briller, badebroen til havsvømning og alt det andet, der gemmer sig derude.

Bydelen er efterhånden ikke bare et hjem for mange tusinder aarhusianere, men mit indtryk er også, at her i dag bliver givet meget tilbage til resten af Aarhus.
Aarhus Ø er blevet en del af Aarhus.
Læs mere om Aarhus Ø
I mit udspil med 5 nye broer til Aarhus, foreslår jeg bl.a. en bro fra Aarhus Ø til Riis Skov. Det ville binde den blå bydel bedre sammen med det grønne i skoven og alle dem der bor på Trøjborg.
Du kan læse nærmere om Generationernes Hus i dette indlæg: Har du hørt om det moderne forsamlingshus på Aarhus Ø?
Fellow Workspace har jeg skrevet lidt mere om på engelsk i The quest for inspiring workplaces.