I weekenden bød Martin Geysner på en rundtur i den lokale skov.
Her skulle vi egentlig væk fra skærmen, men sammen med Sarah Jarsbo, Heidi Printzen Christensen og Marie Stegger Sørensen fortalte han om hvordan en app, augmented reality og ny teknologi kan bringe den levende natur ind i klasseværelset.

Fra venstre: Marie Stegger, Heidi Printzen, Martin Geysner, Sarah Jarsbo og mig
Gåturen i Riis Skov gav mig en masse inspiration, til hvordan vi kunne sammensætte folkeskolens nye forsøgsfag ‘Teknologiforståelse’.

Måske kommer det snart på skoleskemaet i hele Danmark og jeg synes mulighederne for faget, er større end, hvad vi har gjort det til.
Faget skal lære børnene at forstå al den teknologi, der former vores moderne samfund. Blandt andet skal børnene lære, hvordan vi bruger mobiltelefonen rigtig, mens de skal udvikle en kritisk sans over for sociale medier som f.eks. Facebook.
Det synes jeg lyder rigtigt godt!
Men hvad med om vi også knyttede det op på vores forhold til naturen, den grønne omstilling og verdensmålene?
Martin gav en masse gode eksempler på hvordan undervisningen kan flyttes udenfor og tage udgangspunkt i den nære natur, på en både lærerig og legende måde. Hvis ‘teknologiforståelse’ blev et udendørs fag, kunne vi måske åbne børn og unges verden endnu mere til naturen omkring os.
Tak til Martin for alle de konkrete eksempler på hvordan en smartphone kan formidle biodiversitet, artsrigdom og naturlære med udgangspunkt i vores lokale skovbund og blomstereng.
Jeg er vild med idéen om en varieret og udendørs skoledag. Især hvis den kan inspirere børn og unge til at lære naturen bedre at kende.
Det har har vi brug for! 💚
