Jeg støtter en fullsize wakeboard bane til Aarhus Ø

Det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide at besøge Bassin 7 ude på Aarhus Ø, nyder foreningslivet ved vandkanten og er meget imponeret over det store frivillige arbejde i Aarhus Watersports Complex.

Derfor vil jeg naturligvis gerne støtte foreningens ambitiøse projekt, om at få en såkaldt fullsize wakeboard bane etableret.

Det er et stort projekt med international skala, og lige nu mangler de politisk godkendelse til at komme videre.

Siden 2016 har der været et kabel i Bassin 7, så man kan prøve kræfter med wakeboard. Hvad der startede som en festuge aktivitet, er løbende blevet udvidet og også suppleret med SUP, sauna, yoga og 45 frivillige crews.

Der er kommet over 550 medlemmer til og stort set hele vinteren byggede de på deres ny anlæg med 2 kabler. Hvert år har de kun haft tilladelse til 1 sæson ad gangen. Kan du forestille dig en fodboldklub eller anden forening med den præmis? I 2018 forsvandt der også lige en måned grundet VM i sejlads og sidste år gjorde forsamlingsforbud det ikke let. Og sådan har de kæmpet ihærdigt i foreningen for den gode sag og deres glæde for vandsporten.

Som den daglige leder og medstifter af AWC, Kenneth Enggård siger:

“Wakeboard er et sundt fællesskab, hvor der er plads til alle. Om du er skolepige eller højtlønnet ingeniør, så mødes man på lige fod da det er de samme udfordringer vi mødes omkring; at tage vores første rampe.”

Jeg har selv været på vandet flere gange, og som efterhånden gammel løber, så er det motion gjort sjovt!

Lige her i Bassin 7, vil Aarhus Watersports Complex gerne have godkendelse til at anlægge en fullsize kabelbane

Du glemmer faktisk helt at du er aktiv og dyrker motion, når du er på vandet. Og så er det et fællesskab uden hierarki, hvor børn og andre nybegyndere som mig, både kan komme på hold sammen med fx. klubbens danmarksmester Katrine Hougaard og få gode råd og opmuntring undervejs.

En fullsize bane giver mere kapacitet, så flere kan prøve kræfter med vandsporten. Derudover skaber det over 20 jobs, og der findes intet kabelsystem i Europa eller på verdensplan, som vil være placeret så centralt som i Aarhus. København har CCP, en bane på Amager, som drives som et privat firma og ellers skal du til Hvide Sande og Thisted for at se et lignende anlæg.

Og så er det et bæredygtigt projekt. Ikke nok med at det er en forening, der står bag, så skal projektet også have fokus på innovative klimavenlige alternativer som bl.a. solceller, havskraldespande og grønne øer, som understøtter havmiljøet.

De nuværende 2 kabler set fra Havnebadet

Fun fact: En fullsize kabelpark ilter vandet med 10.000 ton ilt om året, hvilket er sundt for dyrelivet i vandet.

Skitser – fullsize wakeboard i Aarhus

Her de nyeste skitser som foreningen har fået lavet. Her kan du danne dig et blik over hvordan vi kan få et vandparadis

Mere om Aarhus Watersports Complex

Århus Stiftstidende skrev i maj 2020 om de vilde planer: Vandparadis kan være på vej til Aarhus Ø.

Foreningen fik sidste år 100.000 kr. fra Nordea Fonden til det nye kabel og 2020 var den hidtil bedste sæson for foreningen med medlemsboom og flere familier engageret.

Tilbage i 2017, blev Kenneth Enggård kåret som årets ildsjæl i kommunen: Rådmand til Årets Ildsjæl: ‘I giver indhold til Aarhus’. Her udtalte Rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad de indstillede og de nominerede:

– I skaber sunde fællesskaber og er med til at styrke demokratiet. Jeres arbejde inspirerer andre, og I giver indhold til Aarhus

TV2 Østjylland lavede en video fra den første rigtige sæson i 2017. Den kan du se her: Nu er Aarhus’ første kabelbane åbnet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close