Jeg støtter 6 discgolf baner i Aarhus

Er du til natur og sunde fællesskaber, så har du muligvis allerede prøvet discgolf. Det er en sjov og billig sport, hvor alle kan være med til at kaste plastik i naturen, som de kalder det. En disc koster under 100 kroner, og så er du i gang.

Hos Opdrift der er den lokale discgolf klub i Aarhus, har de delt en ambitiøs plan om 6 baner i byen – med den ene bane allerede anlagt og den anden godt på vej.

Billede fra discgolf arrangement i Tilst Bypark

På den måde vil mange flere aarhusianere få adgang til den fantastiske sportsgren, og samtidig tiltrække turister fra ind- og udland. Det støtter jeg!

Lige nu er der totalt udsolgt på byens eneste 18-hullers bane i Tilst. Under nedlukningen er aktiviteterne på banen vokset så meget, at kapaciteten nu er maksimalt udnyttet med kø på banen fra morgen til aften – hver weekend og på hverdage efter 15.

Banen i Tilst er kuperet og teknisk udfordrende

Selvom der både var koldt og mudret, da jeg selv besøgte banen, var den alligevel velbesøgt. Inden banen blev anlagt, var Tilst Bypark derimod stort set mennesketom og Aarhus Kommune brugte ca. en kvart million om året til at rydde op efter hærværk.

Nu er Tilst Bypark så populær, at det er den mest besøgte park i byen. Foran Mindeparken og byens andre parker. Og det gør stedet til den næstmest brugte bane i Danmark efter Valbyparken i København, der i øvrigt er den mest benyttede bane i hele Europa.

Men hvad koster det så med flere nye baner? Anlægsomkostningerne for de fem nye 18-hullers baner vil være omkring 3 millioner kroner.

For mig virker det som en ganske overskuelig investering i foreningslivet, de frivillige og fællesskabet omkring sporten. En investering, der vil gøre Aarhus et bedre sted at bo.

Lad os få 6 aarhusianske baner til discgolf!

Hvor kunne de nye discgolf baner være?

Som der står i projektforslaget fra disc golf klubben Opdrift:

Aarhus er i den særlige situation, at der rundt om byen er anlagt nogle store grønne arealer for en del år siden. Skjoldhøjkilen er et godt eksempel. Træerne er vokset op, men der er ikke ryddet op i underskoven efter anlægget.

Ved at udnytte de arealer, hvor der lige nu ikke er nogen nævneværdig trafik fra hverken byens borgere eller turister, er der muligt at anlægge 6 baner på 18 huller i Aarhus.

De seks baner som de har tænkt på er:

  • Tilst Bypark (allerede anlagt)
  • Indre Skjoldhøjkile (åbner i 2021)
  • Vestereng (bane på 9 skal udvides)
  • Ydre Skjoldhøjkile
  • True Skov
  • Åby Skov

Derudover er BMI ved at anlægge en discgolf bane i Egelund mellem Beder og Malling. Den får 12 huller, er anlagt her i starten af året og forventes spilleklar her i sommeren. Se mere på Disc Golf Egelund.

Visionen er altså næsten halvvejs allerede.

Læs mere om discgolf planerne for Aarhus

Du kan læse hele projektforslaget (10 sider, PDF).

I starten af året besøgte jeg i flot snelandskab den kommende bane i Skjoldhøjkilen, hvor banedesigner m.m. Martin Frederiksen viste rundt. Det kan du læse om her: Tak for det store lokale engagement i Aarhus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close