Børn kan ofte meget mere, end vi forældre tror

Morten Baron i dialog til bogreception for børn på Løves Bog & Vin

En vigtig brik i børns opvækst er, at de forstår, hvad det er for en verden, de er blevet en del af – jo mere de forstår af verden, des bedre forstår de sig selv og andre.

Vikingetiden blev levende og eventyrlig, da Morten Baron tog Kalle Comma med til Aarhus i går og tog børnene med på rejse i vikingernes tid.

En skøn bogreception i børnehøjde. Vi kom rundt om Odin, Thor, og de andre kendte, om kvindernes vigtige rolle i samfundet når mændene var på togt, om overtro og meget mere.

Det der gjorde allermest indtryk på mig, var at opleve børnenes aktive deltagelse og tydelige begejstring i at tale om historierne fra dengang. Det var tydeligvis ikke alle forældre som viste, hvor meget deres børn egentlig allerede havde lært om vikingerne.

Fantastisk som børnebøger om Tycho Brahe, de nordiske guder og vikingetiden kan begejstre, og give børn lyst til at lære mere.

Tusind tak Morten for dine bøger og for at du kom til Aarhus.

Lær mere om Kalle Comma

Morten Baron debuterer med Kalle Comma serien, som udkom med de første 3 bøger som udkom i 2016. Jeg kender Morten fra hans arbejde som uddannelsesdirektør, hvor han holdt flere oplæg om hvordan vi som voksne tillegner os nye kompetencer.

Med Kalle Comma som frontfigur har han været med til at skabe et eventyrligt og lærende univers for nysgerrige børn og voksne. Det er børnebøger, men voksne kan også lære af dem.

Morten fortalte, at idéen til navnet Kalle Comma opstod på en dejlig sommerdag i Sverige, hvor han hoppede rundt på stenene ved havet. På et tidspunkt kaldte en svensk mor efter sin søn, som hed Kalle. For Morten lød det akkurat som Kalle Comma. Og fra hans forfattersynsvinkel syntes han, at det var et godt navn. På de næste sten blev ideen til Kalle Comma skabt. Den lille godhjertede bogorm skulle bo på biblioteket. Hvor ellers?

På hjemmesiden kallecomma.com kan du læse mere, finde malerbøger og meget om den lille bogorm.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close