Tre spørgsmål til kandidaten

Om 78 dage skal vi til stemmeurnerne – og i dag er jeg ugens profil hos Socialdemokratiet i Aarhus, som nummer 23 på liste A til kommunalvalget til november.


Hvorfor er du gået ind i politik?

Som barn sad jeg i elevrådet, og allerede her oplevede jeg, at du kan gøre en forskel ved at stille spørgsmål, forberede dig, bygge relationer og kunne tale for din sag.

Som voksen engagerede jeg mig i bloddonorerne, fordi det var en god sag, hvor min farfar i bogstavelig forstand fik nye batterier, hver gang han fik nyt blod.

Senere har jeg brugt fem år i skolebestyrelsen på Samsøgades Skole. Da jeg startede var skolens ry mildt sagt blandet. Med ihærdighed, fokus på den gode hverdag og godt samarbejde med ledelse, lærere, pædagoger og skolens øvrige personale fik vi elevtallet til at vokse igen, og vigtigst af alt, skabt en god skoledag for kvarterets børn og unge.

Nu har jeg flere gange haft muligheden for at gøre en forskel og forandre Aarhus til det bedre. Det vil jeg gerne mere af. Derfor er jeg gået ind i politik!


Hvad optager dig især, når du tænker på udviklingen i Aarhus Kommune i de kommende år?

Da jeg flyttede hjem til Aarhus i 2001, var der ingen Bruuns Galleri, ingen ARoS og ingen Dokk1, men der var mere plads og åndehuller i vores charmerende by.

Vi skal simpelthen gøre det bedre for at sikre, at det ikke kun er de allerrigeste aarhusianere som tilgodeses ved nybygning. Der er blevet bygget for meget beton, bygget for højt og generelt presset ekstra kvadratmeter ind, hvor der overhovedet ikke har været plads. Vi mangler billige boliger til børnefamilier i hele Aarhus, og Midtbyen bør også blive langt mere grøn, som den faktisk var engang, hvor der var træer på gaderne.

Aarhus Ø fylder ikke så meget, men her bor efterhånden mange mennesker. Vi skal byde de mange nye aarhusianere ordentligt velkommen til smilets by, uanset hvor de flytter ind, og så skal vi bevare respekten for det, som gør Aarhus til lige præcis Aarhus.”


Hvad laver du udover at være byrådskandidat?

Først og fremmest er jeg far til tre. De to ældste går på Samsøgades Skole og har et aktivt fritidsliv, som jeg forsøger at deltage i. Sidste år gik vi i gang med wakeboard i Aarhus Watersports Complex, og siden da kommer vi meget på Bassin 7 for at nyde glæderne ved vandsport. Jeg nyder også selv at løbe en morgentur rundt om Aarhus Ø eller i Riis Skov.

Jeg har været selvstændig siden 2003, og i firmaet skaber vi netværk og konferencer. Med flere hundrede medlemmer i ind- og udland har vores fokus været på den digitale transformation, siden dengang det stadig bare hed en hjemmeside. Vi arrangerer også en årlig konference, som hvert år i november trækker 200-300 deltagere til Aarhus – mange af dem besøger vores skønne by for første gang.

Derudover følger jeg naturligvis byens hold med mine unger, både på skærmen og på stadion. KSDH.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close