Mine valgplakater blev udsat for kreativt hærværk

OPDATERET 13. november: Tilføjet Byens Bedste + BBC

I den seneste uge, har mine valgplakater fået ganske meget opmærksomhed. Du har muligvis læst om det i Stiften, hørt om sagen i Natholdet, eller set det på Anders Hemmingsens Instagram.

Som ny kandidat i en stor kommune, er det en drøm at få omtale, men jeg havde alligevel slet ikke regnet med, at det ville gå så vidt. Og uanset hvad du synes om valgplakater, så er hærværk er naturligvis ikke i orden.

Plakaterne kom op lørdag den 23. oktober, ligesom de fleste andre kandidater.

Billede fra ophængningen om lørdagen. Foto og plakatdesign: Rene Staun Hansen

Vi var heldige i år med flot vejr. Solskin og ingen vind er perfekt til at klatre i lygtepæle. Jeg har ikke mange plakater (150), og fokuseret på Midtbyen, Frederiksbjerg, Nørre Stenbro og Aarhus Ø. Jeg var godt træt, da vi var færdige efter et par gode timer lørdag.

Tirsdag eftermiddag fik jeg så en besked via Messenger fra en borger i Hillerød:

Jeg har på Facebook set et billede af en af dine valgplakater, hvor der af unævnlige grunde gøres grin med dit navn på denne ene (muligvis flere) plakat.

Udover beskeden, var der også et billede af plakaten, som hang ude ved den populære cykelsti til Risskov.

Det var blevet mørkt, og min første reaktion var for at være helt ærlig øv.

Mod til at tage det med et smil

Efter at egentlig have glemt det, fik jeg så en ny henvendelse torsdag aften om plakaterne, og efter at have talt med et par gode venner, som alle var ved at dø af grin, besluttede jeg at finde lidt selvironi frem.

Fredag eftermiddag lagde jeg så en enslydende kort besked på SoMe, der kom ganske langt. Først Facebook

og Twitter

Se, det gik jo ganske fint, var min tanke, da jeg gik på weekend og så var planen at skifte plakaten ud i weekenden og komme videre med valgkampen. Sådan gik det ikke helt.

Lidt uheldigt, men valgplakaterne kom langt omkring

Lørdag var jeg til landsmøde i Cyklistforbundet i Odense, og et par stykker havde set mit opslag og vi grinte lidt af det.

Op på formiddagen, delte Anders Hemmingsen med over 1 million følgere på Instagram, så mit opslag i en story og tilføjede blot teksten: Lidt uheldigt.

Det gav en vældig reaktion og mange kommentarer i min indbakke.

Tilbage i Aarhus skrev Århus Stiftstidende senere på dagen om: Anus Boy? … Er dette årets mest uheldige valgplakat?

Søndag fortsatte det. TV2 Østjylland havde et opslag, hvor de bl.a. spurgte mig om det var et mediestunt. ‘Anus Boy’: Kandidats plakater udsat for hærværk.

BT havde også en vinkel på drengestregerne: Byrådskandidat i Aarhus udsat for valgplakat-hærværk: ‘Anus Boy’.

Ekstra Bladet har gennemgået nogle af de mest opsigtsvækkende valgplakater og skrev om: Plakat vækker opsigt: Stem på ‘Anus Boy’

Senere på dagen ringede Århus Stiftstidende, da andre læsere havde gjort dem opmærksom på, at det ikke var sol, men hærværk: Byrådskandidat ærgrer sig: Ikke sol men hærværk ændrede hans navn til anus boy.

Valgplakaterne blev skiftet ud

Mandag eftermiddag var jeg så ude med en god ven og skifte plakaterne ud. Det drejede sig om 3 plakater, og tiden var vist kommet til at komme videre.

Det skrev Lokalavisen Aarhus om: Janus Boye blev til »Anus Boy«: Nu har han pillet valgplakater ned. I artiklen fik jeg også lov til at tale om folkeskolen og sikre skoleveje, som er nogle af mine mærkesager til kommunalvalget.

Det var dog ikke slet endnu. Onsdag aften var mine valgplakater i Natholdet, hvor Lars Løkke Rasmussen gav dem en kommentar med på vejen.

Mine valgplakater fik en kommentar med i Natholdet

Torsdag kørte BT også lige historien på forsiden med den fangende overskrift: Han vil ikke være med mere.

Den kan du læse her: Janus Boye fjerner valgplakater: ‘Jeg vil ikke være kendt som røvdrengen’

Byens Bedste Valgplakat kommer også på BBC

Efter et par stille dage, hvor jeg egentlig troede, at det var drevet over med den store interesse, var det torsdag d. 11. november tid til at kåre Byens Bedste i Aarhus. En årlig tradition hvor Århus Stiftstidende inviterer til stort award show, hvor de kårer Byens Bedste Service, Byens Bedste Shopping, Byens Bedste Familieoplevelse osv.

I år med Anders Breinholdt fra Natholdet som vært og han vælger så at starte hele showet med en lille sketch om kommunalvalget. Naturligvis med min plakat.

Sent fredag aften fik så besked fra et par engelske venner, om at plakaten også var dukket op i BBC’s kendte satire nyhedsprogram: Have I Got New For You

Hvad har jeg lært om valgplakater?

Det har noget overvældende at opleve den store interesse for mine valgplakater. Enhver tanke om, at tiden er gået fra valgplakater kan jeg afvise. Er så glad for, at jeg valgte at få lavet mine og hængt dem op.

Jeg vidste slet ikke at lokalpolitik kunne være så sjovt for så mange, men tænker, at vi kan komme langt med lidt humor undervejs.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close