Hvem var først til e-handel?

Vi sidder inde med den specifikke viden og gjorde det på et tidligt tidspunkt

Denne her dukkede lige op, under oprydning hos mine forældre. En fin lille artikel fra oktober 1999, hvor e-handel var helt nyt, og Janus var rejst ud i den store verden uden mange erfaringer i baggagen, men jeg tænker alligevel, at mine forældre var ganske stolte.

Var e-handel mon kommet for at blive? Jeg arbejdede på det tidspunkt i Tyskland for et amerikansk softwarefirma, som var blandt pionererne inden for den elektroniske indkøbskurv. Vi havde især datidens store televirksomheder som kunder, som havde et håb om at virksomhederne i de gule sider (kan du huske?) ville lave en masse online butikker.

Debatten gik på en nordmand, som prøvede at blive rig på at opkræve licenser og vi var kommet lidt før. I artiklen citeres også direktøren for Cybercity Klaus Riskær Pedersen m.fl.

Jeg endte med knap 5 år i Tyskland, inden jeg kom hjem til Aarhus og startede med netværk og konferencer.

Heldigvis og naturligvis skal vi ikke betale licens for patentet på e-handel, og der er mildt sagt sket meget på området de seneste 20 år. En webshop er ikke noget særligt længere.

Jeg synes ikke, at det er så vigtigt at komme først, men synes stadigvæk, at det internationale udsyn er vigtigt og især udveksling af viden på tværs af grænserne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close