E-sport skal ikke på skoleskemaet i folkeskolen

For 20 år siden indførte VK-regeringen skattestoppet. Altså, et stop for stigninger i landets skatter og afgifter. Måske er det på tide at indføre noget lignende, hvad angår nye fag på skoleskemaet?

Det er jo efterhånden svært at tage de mange forslag seriøst, som man i disse år ønsker at hælde ud over børnenes hverdag og et i forvejen bebyrdet skoleskema.

Alene i år har der allerede været en del forslag. Dem, der forslår at få SKAT på skoleskemaet. En, der foreslår, at vi får meditation og mindfulness på skemaet, og nu så et forslag fra Mathilde Hjort Bressum, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre i Aarhus, der altså mener, at børnene har fortjent at få e-sport og gaming på skoleskemaet.

Nej tak til esport og computerspil på skoleskemaet. Med mange timers skærmtid hver dag, vil det ærlig talt være noget mere oplagt at satse på de sunde fællesskaber i vores lokale idrætsforeninger

Indlægget, der egentlig er lidt af en genudsendelse, eftersom Mathilde Hjort i samarbejde med nu rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde, fik bragt et lignende indlæg sidste år (Ensomheden blandt unge er stigende – gaming er en nøgle til fællesskabet). Denne gang er det skrevet sammen med idrætsordfører og folketingsmedlem for Venstre, Stén Knuth.

Udover, at det forekommer en smule paradoksalt, at en politiker med lige den kasket kæmper for stillesiddende skærmtid fremfor mere bevægelse, har de indledningsvist dog en vigtig pointe:

“Måske er e-sport en vej til at gøre undervisningen mere vedkommende for nogle af de elever, som sidder bagerst i klasselokalet.”

Virkeligheden er dog bare, at de fleste folkeskoler allerede bruger IT i undervisningen og mange elever har deres computer med i skole. Uanset om man, tænker e-sport som slags kur mod ensomhed eller kedelig og utidssvarende undervisning.

Med mange timers skærmtid hver dag, vil det ærlig talt være noget mere oplagt at satse på de sunde fællesskaber i vores lokale idrætsforeninger. Disse foreninger kæmper for nogens vedkommende endda med skrantende økonomi og faldende medlemstal pga. corona, så de har de mere brug for vores støtte.

Samtidig bør Mathilde Hjort og Sten Knuth lade det være op til den enkelte lokale skole at afgøre, om de overhovedet vil have e-sport i børnenes skoledag fremfor at detailstyre folkeskolen endnu mere.

Tåbeligt bliver det dog decideret, når makkerparret ikke nævner hvilke fag, de ønsker at fjerne fra skoleskemaet. Forestiller de sig, at man bare sådan kan tilføje fag igen og igen uden, at kvaliteten lider skade? Personligt må jeg nok tilstå, at jeg mener, at børnenes skoledag er rigelig lang i forvejen

Hos Venstres Ungdom har man allerede besluttet at ‘sætte det på skoleskemaet’ ikke kan bruges som politisk løsning til alt muligt. Og ja, klart. folkeskolen skal naturligvis udvikle sig, men ligesom med Venstres famøse skattestop bør vi i stedet give skoleskemaet lidt ro og i stedet fokusere på andre ting, der ville kunne forbedre børn og unges trivsel.

Vi kunne tage fat i læreruddannelsen. Styrke historieundervisningen, som virker så vigtig i denne tid. Genindføre klasselæreren. Mere bevægelse. Fokus på fritidspædagogikken, hvor e-sport også kunne spille en rolle og så videre.

Mulighederne er mange hvis vi virkelig vil gøre Danmark til et bedre land for børnene. Men svaret er ikke flere fag på skoleskemaet. Slet ikke e-sport. For tænk, børnene har jo også andet at lave end at gå i skole og lige her ligger måske især nøglen til motivation, selvværd og trivsel.

Læs mere om min holdning til esport i skolen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close