Når idrætten samarbejder kan der tænkes stort

Som Allan Nyhus siger:


“Vand er magnetisk på mennesker”

Jeg kender Allan Nyhus fra arbejdet, og i fritiden er han formand i Hovedstadens Svømmeklub, som er landets største svømmeklub.

Han er også en af initiativtagerne til det Det Blå København som skal bringe Københavns havn i verdensklasse når det kommer til blå idræts- og fritidsfaciliteter.

Allan Nyhus til venstre med de to brochurer jeg fik med hjem. Hhv. om Det Blå København (PDF) og Hovedstaden mangler vand (PDF)

Han viste mig rundt på nye Flintholm Svømmehal og gav mig et par brochurer med i hånden.
Sammen med en hel del andre idrætsforeninger har de en spændende vision om at skabe verdens største blå idrætsanlæg og gøre vores hovedstad til en verdensby i bevægelse.

Det synes jeg virkelig er spændende. Det er da helt oplagt, at bruge det rene vand endnu mere. Til roning, til sup, til kajak, til svømning og meget mere.

Det er trist at læse om, at mange børn forgæves venter på ventelister til at komme på hold, eller at flere familier ikke har råd til at gå til sport. Samtidig har vi store samfundsproblemer med ensomhed og inaktivitet, som sport kan være med til at løse.

Jeg tænker, at foreningslivet og alle de frivillige er en stor del af løsningen, og hvis jeg var politiker i København ville jeg lytte rigtig godt til de foreninger som kan finde ud af at samarbejde og til sammen repræsenterer over 25.000 foreningsmedlemmer.

Også i Aarhus mangler vi ny svømmehaller og generelt er vi i underskud af idrætsfaciliteter. Jeg håber at København viser vejen frem, også for Smilets By.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close