Er du vild med togrejser?

Det er jeg, og derfor var det helt naturligt at kigge forbi hos Thisted Station og rejsebureauet togrejse.dk, som første stop på mine 4 dage i Thy.

Jeg har selv købt Interrail hos dem, da jeg var i Italien for 2 år siden med ungerne og det er jo altid charmerende at besøge en specialbutik, som virkelig nørder og har den der faglige stolthed.

Rejsebureauet togrejse.dk fylder den flotte Thisted Station med liv. Her sammen med de to stiftere: Jan Bertlelsen og Ulrich Albrechtsen

Jeg kender den ene medejer, Jan Bertelsen, via min tid i skolebestyrelsen. Mens jeg var formand på Samsøgades Skole i Midtbyen, var han formand for skolebestyrelsen på M. C. Holms skole i Nykøbing Mors og vi fik kontakt og samarbejdede lidt.

Da jeg så købte min togrejse i 2020 via togrejse.dk, dukkede Jan op bag ved skærmen og i dag fik jeg mulighed for at se butikken og hilse på Ulrich Albrechtsen, som han startede rejsebureauet med tilbage ved juletid i 2017.

Mens Jan er ekspert i autotog rundt i Europa, så har Ulrich styr på erhvervskunderne og aftalerne med de forskellige operatører, f.eks. Deutsche Bahn. Derudover har de også flere ansatte på stationen, og i Struer og på Frederiksberg!

Ulrich sammen med den lille tuktuk, som skilter med deres agentur for Deutsche Bahn (DB). Lidt sejt at se det på perronen på Thisted Station, men DB er helt usynlige på Aarhus Hovedbanegård

De sidste par år er det heldigvis blevet en hel del mere populært at rejse med tog rundt i Europa. De danske tog sydpå er udsolgt, i Sverige har der været et endnu større boom i togrejser og hvem ved, måske får vi også engang direkte tog længere sydpå end til Hamborg? Det drømmer jeg om.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at i øjeblikket er der mange på Thy, som bare drømmer om at få deres tog tilbage. Lige nu kører der nemlig slet ingen tog fra Thisted før slutningen af september, og det direkte tog til København blev afskaffet for år tilbage. Det er da trist.

Jørgen Leth siger det jo så fint i ‘Gennem Danmark’


“Lange togrejser frem for korte
Jeg kan bedst lide at det er langt, mange timer – det synes jeg giver mest mening
Det’ skideirriterende at man pludselig er fremme”

En fin gammel DSB plakat på væggene på Thisted Station. Med tog kan du rigtigt komme på eventyr

God tur med toget!

PS: Som aarhusianer er det da lidt sjovt at besøge Thisted Station. Som alle ved, er den jo en tro kopi af Østbanetorvet i Aarhus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close