Lad os få et instrument til alle unger

Heldigvis for Gustav nåede musikskolen lige at genåbne inden sommerferien, så han kunne få spillet lidt mere obo sammen med Jette Kristensen.

Det var imidlertid ikke kun ham, der var glad, da han havde fået undervisning. Det var jeg også. Det mindede mig nemlig om, hvor vigtig musik jo faktisk er for vores unger.

Selv mener jeg, at alle får noget ud af musik. Det handler jo ikke kun om, hvor god man kan blive til at spille. Det handler også om, at musik kan gøre os bedre til alt muligt andet end bare musik. Musik udvikler hjernen, finmotorikken. Og så er det endda videnskabeligt bevist.

Samtidig styrker det ens disciplin, fællesskabet og forhåbentlig også glæden ved musik. Og det har musikskolerne forstået. Musikskolerne gør et kæmpe arbejde for, at mange børn kan prøve kræfter med musikken. Som når de i samarbejde med aarhusianske folkeskoler har gjort det muligt, at ungerne får et instrument hjem.

Selv faldt Gustav for oboen, da Aarhus Musikskole for et par år siden havde åbent hus. Dengang var armene desværre lige lidt for korte til det kæmpe instrument. Det er der efterhånden rådet bod på nu. Samtidig har han lungerne til det, og elsker at spille sit instrument.

Lad os tage musikken alvorligt for dét, den er. Noget, vi lærer, noget vi udøver, noget vi lytter til, noget vi danser til. Musik rører vores følelser, det kræver disciplin at blive god til, og hvis vi gør det sammen, bliver vi afhængige af hinanden.

Med andre ord: Musik er for ALLE.

🎹🥁🎷🎺🎸🎻

Gustav på 8 år foran Officersbygningen hvor Aarhus Musikskole bor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close