Hver eneste skoledag er noget særligt

Så blev det første skoledag og i Aarhus er der knap 3000 børn som spændte, måske lidt nervøse og fulde af forventninger møder i skole for første gang. Og så er der cirka 33000 børn som møder ind efter en velfortjent sommerferie.

I år er noget helt særligt i lyset af corona. Velkomsten er udenfor på nogle skoler, men til gengæld er det også flot varmt sommervejr.

Alligevel er det godt at komme i gang og godt for børnene at komme med i deres nye fællesskab. Godt at opleve lærere og pædagoger der giver dem nye udfordringer, støtte og inspiration.

Da Martin Appel Loft var skoleleder på Samsøgades Skole hvor mine drenge går, sagde han:

»Hver eneste skoledag er noget særligt, men der er to dage, der er helt særligt gode«

Her tænkte han naturligvis på første skoledag og sidste skoledag ti år senere. Og jeg er helt enig. Det gælder i øvrigt også for os forældre, som sender vores små poder afsted til en ny hverdag, hvor nye ting skal læres.

Med engagementet og samarbejdslysten i behold er jeg dog mere end sikker på, at det kun kan blive godt!

God første skoledag til alle børn, forældre, lærere og pædagoger! ✏️🎒🏫🚸

Billede venligst udlånt af Anne Hammer som er ny 1. klasselærer på Elsted Skole og har lavet flot dørpynt for at byde ungerne velkomne

Læs mere om den gode skolestart

Traditionen tro skrives der meget om skolen netop i dag.

Jyllands-Posten har i dag et stort tema om, at meget færre får udsat skolestart. Det er blevet sværere, at vente med skolestarten. Læs Hvornår skal et barn begynde i skole? Nye tal viser en markant udvikling.

I Randers har de givet forældrene lov til at bestemme, og det synes jeg er en god idé. Læs mine noter om emnet her: En gladere skolestart for alle.

Politiken fortæller at SF vil have mobiltelefonerne ud af skolen. Mon der virkelig er brug for mere styring fra Christiansborg?

Information tager fat i ulighed i folkeskolen med denne historie: Ny forskning: Ressourcestærke lærere underviser de mest ressourcestærke børn

Her fra 2013 hvor min ældste søn Magnus startede på Samsøgades Skole. Jeg startede i skolebestyrelsen i 2014 og det blev starten på mit engagement som forældre i folkeskolen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close