Snart åbner Aarhus nye discgolfbane

Hvor er det bare dejligt, at Aarhus lige om lidt har en helt ny discgolfbane!

Jeg synes, at vi har brug for bedre rammer for fritidslivet. Det gælder i Midtbyen og i hele Aarhus.

Foreningslivet er en del af løsningen, og jeg synes især det aftvinger respekt, når foreningerne ikke tigger om mange millioner fra kommunen, men selv tager initiativ.

De gode frivillige i Disc golf klubben Opdrift har snart brugt 1 år på at give Aarhus en ny gratis outdooraktivitet: Byens nyeste 18-hullers discgolfbane. Discgolf er i hastig vækst, og de eksisterende baner kan slet ikke følge med efterspørgslen.

Banen kan findes på UDisc – her hedder den Grimhøj Disc Golfbane

Banen i Tilst blev den 8. mest spillede discgolfbane i verden i 2021. Det er da helt vildt!

Undervejs har de mødt forskellige forhindringer, men jeg mødte dem i weekenden i Skjoldhøjkilen, hvor de arbejdede videre og gjorde den nye bane klar. Det var imponerende at opleve de mange frivillige, der brugte timer i mudret terræn på at rydde krat med mere. Nu mangler der blot det sidste, men med et kort eller en guide kan du allerede nu nyde banen.

Og når foråret kommer, har vi en naturskøn grøn oase, hvor du kan øve dig i sporten og samtidig kan den meget populære bane i Tilst forhåbentlig blive aflastet en smule.

Her mangler stadig at blive ryddet lidt, så man kan kaste op til kurven

Du kan hjælpe foreningen Opdrift ved at blive medlem. Det er en gratis sport, og der skal ikke købes udstyr for mange penge eller bookes tider på banen. Dit medlemskab hjælper til at udvikle banerne i Aarhus og støtter klublivet.

PS: Formelt set mangler der stadig grønt lys fra forvaltningen, før banen rigtigt kan indvies, og der kan spilles turneringer. Forhåbentlig falder det hurtigt på plads, selvom det er mit indtryk, at det nogle gange kan virke lidt svært og som om reglerne ændrer sig undervejs.

Læs mere om discgolf i Aarhus

Jeg besøgte første gang banen i Tilst den 29. december 2020 med banedesigner Martin Frederiksen og skoleleder Morten Holck. Selvom det var koldt mellem jul og nytår, så var der ganske mange på banen. Jeg skrev lidt om mit første indtryk her: Vi kaster plastic i naturen – og det er altså ret sjovt. Parken i Tilst har også sin egen hjemmeside: Tilst Bypark.

I februar 2021, var jeg ude at gå i Skjoldhøjkilen. Selvom det mest lignende en langrendsbane, som var planerne om den nye bane ved at tage form. Her skrev jeg en tak for det store lokale engagement i Aarhus.

I sommeren 2021 hørte jeg om planerne om at lave Aarhus til en turistdestination for discgolf. Det synes jeg lød spændende og som et sympatisk projekt på alle. Derfor støttede jeg naturligvis planerne om 6 discgolf baner i Aarhus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close