Aarhus Kommune vil lukke familieskolen – opdatering uge 22

Efter at vi i foreningen Forældrestemmen var med til at grave lidt i sagen og opdagede at Familieskolerne i Aarhus står til lukning, så har der ellers været en del omtale af planerne i denne uge.

I mandags kom der så fælles indslag fra de 2 rådmænd (Thomas Medom, SF og Kristian Würtz, A): Læserbrev: To dages fravær om måneden betyder et helt års tabt læring over et skoleliv.

Nu var det jo et læserbrev, så mon det var tilfældigt, at familieskolen ikke blev omtalt med et ord? Det er også ærgerligt med øget pres på børnene med deres “et øget fravær sænker afgangskaraktererne” budskab og så er det symptombehandling kun at kigge på fravær.

Mandag aften kl. 19.30 kørte TV2 Østjylland, så et 7 minutters indslag om den planlagte lukning: Tilbud har hjulpet Andrea til mere selvværd: Nu vil kommunen lukke det. Her kom jeg med en kort udtalelse, mens især Dorthe Ryom Fisker fra lærerforeningen, en familie i Mårslet og rådmand Kristian Würtz fik taletid. I omtalen på TV2 Østjyllands hjemmeside stod en medarbejder også frem med kritik af den evaluering som bruges som begrundelse for lukningen.

I indslaget på TV2 Østjylland udtalte Kristian Würtz følgende om deres forslag og de nye forstækede fraværsindsatser

– Jeg føler mig ret sikker på, at vi kan lave en forstærket indsats med den model, vi foreslår på fraværsområdet. Den har i en årrække haft rigtig god effekt i forhold til unge, der er på vej ind i ungdomskriminalitet

Tankevækkende, at det er inspiration fra ældre børn i Aarhus Vest, på vej ind i kriminalitet, som nu skal løse problemet med fravær blandt yngre børn.

Torsdag var det så JP Århus, som havde fået et interview med de to rådmænd og igen var det fravær som var i fokus:

I den ene artikel nævnes familieskolerne med følgende sætning fra journalisten

Det nye tværgående fraværsteam, som rådmændene foreslår bliver etableret fra den 1. august, forventes at få et årsbudget på 5 mio. kr. Disse penge skal findes ved at lukke den såkaldte Familieskolen, der blev etableret i 2005. Denne skole, som har til huse på tre skoler, har hjulpet 0.-6.-klasseelever, der har udfordringer med at være i egen klasse.

En milepæl i sagen var fredag, hvor alle interesserede borgere endelig kunne få mere indsigt i sagen. Nu kan du finde evaluering, indstilling og de foreløbige høringssvar fra den lukkede høring på dagsordenen til udvalgsmøderne på onsdag. Se pkt. 5 til dagsorden Børn og Unge-udvalget.

Hvis du kigger nærmere i de modtagne høringssvar, kan du læse, at skolelederforeningen direkte anbefaler at beholde familieskolen, mens lærerforeningen også er ret kritisk. Begge klager over den lukkede proces, hvor de ikke er blevet involveret undervejs. Begge udtaler også, at fravær er et symptom og mistrivsel er årsagen. Kan de nye fraværsindsatser løse problemet?

Blandt de modtagne høringssvar, er også flere kritiske overfor den evaluering, som er lavet af familieskolen. Hvis du læser høringssvar fra Stine Villumsen, så bliver den pillet helt fra hinanden, og det virker efterhånden tvivlsomt, at evalueringen er den reelle årsag til at lukke familieskolen.

Hvad sker der så nu? I næste uge sker der en forhåndsorientering af de to udvalg og så kan sagen endelig komme i byrådet. Nu er det så også 4 måneder siden af det blev besluttet ikke at starte nye forløb på familieskolen.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv dem gerne nedenfor. Jeg følger naturligvis fortsat med i sagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close